Surówka z kiszonej kapusty i buraków
Zauroczył mnie kolor tej surówki.
Zobaczyłam ją w marcowym numerze KUCHNI i nie mogłam się jej oprzeć.
Jest prześliczna ale przede wszystkim pyszna!!! przepis odrobinę zmodyfikowany.
200 g
kiszonej kapusty
2
buraki (upieczone)
1
jabłko
1
szalotka
łyżka
oleju z ostropestu
Sól,
cukier (po szczypcie)
Kapustę
odciskamy i siekamy. Buraki i jabłko obieramy i ścieramy na dużych oczkach
tarki.
Szalotkę
obieramy i siekamy. Wszystkie owoce i warzywa przekładamy do miski, doprawiamy
sola, cukrem i olejem. Mieszamy i zostawiamy do przegryzienia na pół godziny.
smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńooo i widzę zmieniłaś banerek , w pierwszej chwili nie była pewna czy to Ty ;)
To ja! Postanowiłam odświeżyć to i owo 😏
Usuńkolor cudny faktycznie, spróbuję przy najbliższej okazji bo zaciekawiło mnie połączenie buraków i kapuchy :)
OdpowiedzUsuńPołączenie jest naprawdę pyszne! Polecam!
Usuńna pewno wyprobuje:)
OdpowiedzUsuńDaj znać czy smakowała 😊
UsuńWygląda rewelacyjnie! Istne arcydzieło :-) Palce lizać. Pozdrawiam i bardzo dziękuje
OdpowiedzUsuńDZiekuje za miłe słowa uboolecam sie na przyszłość!!!
UsuńNie pomyślałam nigdy, że można te dwa proste składniki połączyć w pyszną całość!
OdpowiedzUsuńto prawda! a smak jest świetny!
UsuńFajna surówka:)
OdpowiedzUsuń