Czekoladowe z pistacjami, muffinki oczywiście i ZAPROSZENIE na pokaz filcowania!!!!
Zacznę od łakoci... Chodziły za mną, chodziły aż w końcu doczekały się realizacji. Korzystam z pobytu na zwolnieniu (tym razem zaropiałe oczy Córci) i robię rożne miłe rzeczy. Także piekę.
Wilgotne, czekoladowe z zielonym akcentem pistacji... Pyszności!
na 8 sztuk ciastek średniej wielkości:
1 szkl. mąki pszennej
pół szkl. cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
3 łyżeczki kakao
garść obranych, solonych pistacji
20 g posiekanej gorzkiej czekolady
1 jajko
1/2 szkl. mleka
50 ml oleju roślinnego
W misce mieszamy mąkę z proszkiem, cukrem, solą i kakao. W kubku łączymy jajko z mlekiem i olejem, dolewamy do suchych składników. Mieszamy, dorzucamy orzechy i czekoladę. Mieszamy.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami i napełniamy w 2/3 ciastem.
Pieczemy w 180 st.C ok 25 minut. Studzimy po wyjęciu z foremki.
I ZAPRASZAM!!! NA IX FESTIWAL RÓŻ W OGRODZIE BOTANICZNYM UNIWERSYTETU WARSZAWSKIEGO w Al. Ujazdowskich, tuż obok Łazienek. ODBĘDZIE SIĘ ON W NAJBLIŻSZY WEEKEND, 16-17 LIPCA, W GODZINACH 10-17ta.
Przewidziane są różnorakie atrakcje, pokazy, w tym mój i jm filcowania na mokro, oraz gry, zabawy dla dzieci, nauka salsy, wszelkie florystyczne szaleństwa i konkursy. Innymi słowy szał zabaw i atrakcji dla całej rodziny!!! zapraszam jako ta co pokazywać będzie i jako pracownik Ogrodu. Mam nadzieję do zobaczenia!!! a tutaj więcej informacji, bardziej prasowych.
Będzie też prowadzona sprzedaż rękodzieła wszelkiego, witraży, decoupage, naszego filcowego i wielu innych. Mnie i jm spotkać będzie można na terenie Ogrodu ok. godziny 15ej.
Będzie też prowadzona sprzedaż rękodzieła wszelkiego, witraży, decoupage, naszego filcowego i wielu innych. Mnie i jm spotkać będzie można na terenie Ogrodu ok. godziny 15ej.
ale pyszności! na pokaz nie zdążę Wiewóreczko, ale szkoda!! pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńDzięki Rysiu :) a pokaz mam nadzieję będzie pierwszy i nie ostatni :)
OdpowiedzUsuńza mną też chodzą łakocie..:-)))
OdpowiedzUsuńUwielbiam muffinki zwłaszcza czekoladowe
OdpowiedzUsuń