Mini bajaderki czyli poWeekendowe Lakocie odc.102

Szybkie, awaryjne słodkości. Składniki praktycznie zawsze ma się pod ręką a jak nie to osiedlowy sklep zaopatrzy :) przepis z październikowej KUCHNI. 
U nas zniknęły w jeden dzień i dzisiaj znowu musiałam coś piec he he :)



Mini bajaderki

150 g masła
ok. 250 g suchego ciasta biszkoptowego (ew. piaskowego lub biszkopty)
125 g kwaskowatego dżemu (u mnie galaretka porzeczkowa)
2 łyżki kakao
50 ml rumu
wiórki kokosowe do obtoczenia

Masło roztapiamy i studzimy.
Blendujemy ciasto na małe okruszki, łączymy w misce z masłem, kakao, dżemem i rumem. Wyrabiamy masę i chłodzimy w lodówce ok godziny.
Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy je w wiórkach.
Chłodzimy w lodówce przed podaniem.


Komentarze

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(