Fioletowe Lody i Jagody, mleczne, bez jajeczne czyli Słodki Czwartek odc.19

W poniedziałkowy wieczór Małżon wrócił z zakupami a tym samym ze składnikami do zrobienia lodów. Wykorzystałam pomysł Nigelli z "Nigellisimy" na lody kawowe tylko zamiast alkoholu i kawy dodałam świeże jagody. Razem z Córcią ukręciłyśmy pysznie fioletowe lody, których ona zresztą nawet spróbować nie chciała, "mają dziwny kolor" usłyszałam (heh jagodowy po prostu :). Ja zjadłam już jeden pół litrowy pojemnik, został drugi by poczęstować jakąś psiapsiółkę :) Zapraszam na jagódkowe lody a po południu na relację z wczorajszych warsztatów...


Jagodowe lody bez jaj

300 ml kremówki
175 g skondensowanego mleka słodzonego
szklanka jagód

Kremówkę ubijamy. Ubijając dodajemy mleko a na koniec jagody. Puszyste, kremowa masę przekładamy do pojemników. Mrozimy najlepiej całą noc. Przed podaniem wyjmujemy z zamrażarki na 10 minut.

I jeszcze ciutkę słodyczy... 
Oto moje wczorajsze dzieciaki buziaki w trakcie szaleństw ogródkowych u babci :)


Komentarze

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(

Zimowy pilaw z pęczaku - na wizji

Popularne posty