Kotlety z jajem

Dzisiaj nasz domowy dzień pizzy, jak co sobotę, dzieci jednak funkcjonują inaczej niż my więc obiad zjedzą wcześniej a pizza będzie na kolację. Zaserwuję im kotlety z jajek, te same co wczoraj. Smakowały nam wszystkim i to bardzo!!!



Kotlety z jajek

na 6 kotlecików:
3 ugotowane na twardo jajka
1 jajko surowe
przylepa chleba, namoczona i odciśnięta
sól, pieprz
świeże zioła, posiekane
olej
bułka tarta do obtoczenia

Jajka ścierami na tartce lub rozdrabniamy w malakserze. Dodajemy do nich rozdrobniony namoczony wcześniej chleb, surowe jajko i przyprawy. Mieszamy. Chłodzimy w lodówce 1/2 godziny.
Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.
Podajemy z młodymi ziemniaczkami i surówką.


Komentarze

  1. fajny pomysł:) wegetariańskie kotlety mielone w sumie wyszły:) u mnie niedziela to dzień pizzy:)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo fajne, takie klasyczne i domowe :) Moja babcia robiła podobne, smażone na oleju rzepakowym (ma najlepszy skład tłuszczowy), jeszcze koperek do tego koniecznie :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(

Zimowy pilaw z pęczaku - na wizji

Popularne posty