Chrunch Petera czyli Słodki Czwartek odc.146
Wszystko co chrupie nęci mnie i woła... chlebowa skórka, kruche ciasteczka czy świeżo wyjęta z pieca granola.
Te batoniki to spełnienie marzeń chrupacza :)
Recepturę na nie znalazłam w książce Liski "White Plate. Słodko".
Chrunch Petera
110 g masła lub margaryny
120 g cukru trzcinowego
1 łyżka miodu lub syropu kukurydzianego/ Golden Syropu itd.
225 g drobnych płatków owsianych
1 łyżeczka imbiru w proszku
płatki migdałowe do posypania
Piekarnik nagrzewamy do 190 st.C.
Forme typu keksówka smarujemy masłem.
W rondelku podgrzrewamy masło z cukrem i miodem.
Gładką mieszanina zalewamy płatki wymieszane z imbirem.
Mieszamy i przekładamy do foremki.
Posypujemy płatkami migdalowymi i uklepujemy.
Pieczemy ok 15 minut.
Po upieczeniu studzimy w blaszce a następnie kroimy.
Te batoniki to spełnienie marzeń chrupacza :)
Recepturę na nie znalazłam w książce Liski "White Plate. Słodko".
Chrunch Petera
110 g masła lub margaryny
120 g cukru trzcinowego
1 łyżka miodu lub syropu kukurydzianego/ Golden Syropu itd.
225 g drobnych płatków owsianych
1 łyżeczka imbiru w proszku
płatki migdałowe do posypania
Piekarnik nagrzewamy do 190 st.C.
Forme typu keksówka smarujemy masłem.
W rondelku podgrzrewamy masło z cukrem i miodem.
Gładką mieszanina zalewamy płatki wymieszane z imbirem.
Mieszamy i przekładamy do foremki.
Posypujemy płatkami migdalowymi i uklepujemy.
Pieczemy ok 15 minut.
Po upieczeniu studzimy w blaszce a następnie kroimy.
wyglądają zachęcająco :) aż nabrałam ochoty :)
OdpowiedzUsuńszczerze polecam! warto zrobić tego chrupacza :)
UsuńSłodkie to i dobre ;)
OdpowiedzUsuń