Frittata z ziemniaków i sera pleśniowego

Szybki obiad lub pyszna kolacja na ciepło a może sycące drugie śniadanie do pracy? 
Wszystkim tym opcjom mówię TAK i piekę frittatę :)
Wg przepisu Donny Hay.


Frittata z ziemniaków i sera pleśniowego

ok 800 g ugotowanych ziemniaków, pokrojonych w plasterki
2 gałązki rozmarynu
sól, pieprz
4 duże jajka
375 ml śmietany kremówki
100 g sera z niebieską pleśnią np Lazur czy Rokpol


Piekarnik rozgrzewamy do 160 st.C.
Ziemniaki układamy w naczyniu do zapiekania, solimy, pieprzymy i posypujemy listkami rozmarynu.
Jajka energicznie mieszamy ze śmietanką i zalewamy ziemniaki.
Na wierzchu układamy plastry sera.
Pieczemy ok 30 minut. Mi osobiście ta frittata najbardziej smakowała na drugi dzień, na zimno.

Komentarze

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(

Zimowy pilaw z pęczaku - na wizji

Popularne posty