Sałatka z dzikiego ryżu, buraka i rukoli z dressingiem wiśniowym
Pełna satysfakcji dojechałam do celu. Pierwszy raz od lat odważyłam się na drogę do pracy rowerem. Niestety póki co nie na całkowitą (tylko 12 km do metra) ale kto wie, kto wie...
A na po rowerowy głów sałatka! tym razem to połączenie ryżu, buraków, zielonego i serowego. Zobaczcie sami czy nie mielibyście na taką mieszankę kolorów i smaków ochoty!
Sałatka z dzikiego ryżu, buraka i rukoli z dressingiem wiśniowym
1 torebka (125 g) mieszanki ryżu białego i dzikiego
2 duże buraki (upieczone)
50 g suszonych wiśni
50 g fety
garść rukoli
oliwa
ocet balsamiczny
Ryż gotujemy w garnku wg przepisu na opakowaniu.
Upieczone buraki obieramy i kroimy w słupki.
Wiśnie kroimy w paseczki i zlewamy octem i oliwą a także łyżka wody z gotującego się ryżu.
Odcedzony ryż łączymy w misce z dressingiem. Dodajemy buraki, umyta rukolę oraz pokruszona fetę. Ewentualnie dosalamy i pieprzymy wg uznania.
A na po rowerowy głów sałatka! tym razem to połączenie ryżu, buraków, zielonego i serowego. Zobaczcie sami czy nie mielibyście na taką mieszankę kolorów i smaków ochoty!
Sałatka z dzikiego ryżu, buraka i rukoli z dressingiem wiśniowym
1 torebka (125 g) mieszanki ryżu białego i dzikiego
2 duże buraki (upieczone)
50 g suszonych wiśni
50 g fety
garść rukoli
oliwa
ocet balsamiczny
Upieczone buraki obieramy i kroimy w słupki.
Wiśnie kroimy w paseczki i zlewamy octem i oliwą a także łyżka wody z gotującego się ryżu.
Odcedzony ryż łączymy w misce z dressingiem. Dodajemy buraki, umyta rukolę oraz pokruszona fetę. Ewentualnie dosalamy i pieprzymy wg uznania.
Wspaniała sałatka,
OdpowiedzUsuńBardzo dziekuję za tak miłe słowa!
UsuńGreat post on "Sałatka z dzikiego ryżu, buraka i rukoli z dressingiem wiśniowym". As a professional chef i have to appreciate your work. Keep Posting useful posts like this. Keep in touch with my websites- chocolate making program | baking classes dubai
OdpowiedzUsuń