Sałatka z dzikiego ryżu, buraka i rukoli z dressingiem wiśniowym

Pełna satysfakcji dojechałam do celu. Pierwszy raz od lat odważyłam się na drogę do pracy rowerem. Niestety póki co nie na całkowitą (tylko 12 km do metra) ale kto wie, kto wie...
A na po rowerowy głów sałatka! tym razem to połączenie ryżu, buraków, zielonego i serowego. Zobaczcie sami czy nie mielibyście na taką mieszankę kolorów i smaków ochoty!


Sałatka z dzikiego ryżu, buraka i rukoli z dressingiem wiśniowym

1 torebka (125 g) mieszanki ryżu białego i dzikiego
2 duże buraki (upieczone)
50 g suszonych wiśni
50 g fety
garść rukoli
oliwa
ocet balsamiczny


Ryż gotujemy w garnku wg przepisu na opakowaniu.
Upieczone buraki obieramy i kroimy w słupki.
Wiśnie kroimy w paseczki i zlewamy octem i oliwą a także łyżka wody z gotującego się ryżu.


Odcedzony ryż łączymy w misce z dressingiem. Dodajemy buraki, umyta rukolę oraz pokruszona fetę. Ewentualnie dosalamy i pieprzymy wg uznania.

Komentarze

  1. Great post on "Sałatka z dzikiego ryżu, buraka i rukoli z dressingiem wiśniowym". As a professional chef i have to appreciate your work. Keep Posting useful posts like this. Keep in touch with my websites- chocolate making program | baking classes dubai

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(

Zimowy pilaw z pęczaku - na wizji

Popularne posty