Surówka z kiszonej kapusty i buraków

Zauroczył mnie kolor tej surówki. 
Zobaczyłam ją w marcowym numerze KUCHNI i nie mogłam się jej oprzeć. 
Jest prześliczna ale przede wszystkim pyszna!!! przepis odrobinę zmodyfikowany.


Surówka z kiszonej kapusty i buraków
200 g kiszonej kapusty
2 buraki (upieczone)
1 jabłko
1 szalotka
łyżka oleju z ostropestu
Sól, cukier (po szczypcie)

Kapustę odciskamy i siekamy. Buraki i jabłko obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki.
Szalotkę obieramy i siekamy. Wszystkie owoce i warzywa przekładamy do miski, doprawiamy sola, cukrem i olejem. Mieszamy i zostawiamy do przegryzienia na pół godziny.


Komentarze

  1. smakowicie wygląda :)

    ooo i widzę zmieniłaś banerek , w pierwszej chwili nie była pewna czy to Ty ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. kolor cudny faktycznie, spróbuję przy najbliższej okazji bo zaciekawiło mnie połączenie buraków i kapuchy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda rewelacyjnie! Istne arcydzieło :-) Palce lizać. Pozdrawiam i bardzo dziękuje

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. DZiekuje za miłe słowa uboolecam sie na przyszłość!!!

      Usuń
  4. Nie pomyślałam nigdy, że można te dwa proste składniki połączyć w pyszną całość!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(

Zimowy pilaw z pęczaku - na wizji

Popularne posty