Makaron z tunczykiem i ricotta

Bardzo lubię ryby ale nie zawsze mam pomysł na to w jaki sposób je przyrządzić. 
W marcowej KUCHNI pojawił się przepis na szybkie, smaczne, domowe danie rodem z Włoch.
Comfort food czyli danie idealne na pocieszenie na wiosnę. 
Co dla mnie istotne nie jest natrętne w smaku, wręcz bardzo delikatne i można je przygotować w 15 minut. Bazuje na tym co możemy zgromadzić w kuchennej szafce.


Makaron z tuńczykiem i ricotta

500 g makaronu np. kokardki
120 g tuńczyka w oleju
200 g serka ricotta
4 łyżki oliwy
sól, pieprz
2 łyżki natki pietruszki
kilka kropli soku z cytryny

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Ricottę mieszamy w miseczce z odsączonym tuńczykiem, przyprawami i oliwą a na końcu dodajemy natkę.
Gdy makaron jest gotowy, odcedzamy go i łączymy z powstałym sosem. Skrapiamy sokiem z cytryny i podajemy.


Komentarze

  1. ja robie tunczyka z makaronem cebula czosnkiem i kukurydza a do tegp trszke joguru naturalnego

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(

Zimowy pilaw z pęczaku - na wizji

Popularne posty