Kotlety mielone z parmezanem i suszonymi pomidorami czyli Niedzielne Mielenie odc.34

Po wielu dniach bez mięsa w jadłospisie naszła mnie nie licha ochota na kotlety mielone :)
Tym razem dodałam do nich nie kumin i kolendrę ale suszone pomidory.
Zapewniły im wspaniały smak i piękny zapach.



Kotlety mielone z parmezanem i suszonymi pomidorami

po 300 g mięsa mielonego wołowego i wieprzowego
5 suszonych pomidorów, pokrojonych drobno
1/2 cebula, posiekana
2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
3 łyżki mleka
2 białka
łyżka startego parmezanu
sól, pieprz

Mięso mieszamy z pokrojonymi pomidorami, przyprawami, parmezanem, cebulą o bułką namoczoną w mleku oraz 1 białkiem.
Masę łączymy i formujemy z niej ok 12 kotletów. Każdy kotlet obtaczamy w białku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z obu stron.


Komentarze

  1. Ostatnio, ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu okazało się, że córce bardzo smakują suszone pomidory, więc z bardzo chętnie wypróbuję ten przepis.

    OdpowiedzUsuń
  2. Moja córcia je uwielbia! cieszę się, że mogę być inspiracja :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Właśnie jestem w trakcie smażenia kotlecików na obiad dla moich chłopaków. Naszło mnie po tym wpisie :-)
    Ja dodaje wcześniej ugotowanej kaszy gryczanej , ale następnym razem spróbuję z pomidorkami .
    pozdrawiam
    d.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pop z kasza nie jadłam! Brzmi ciekawie 😊 z pomidorami polecam!!!

      Usuń

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(

Zimowy pilaw z pęczaku - na wizji

Popularne posty