Szybkie ciastka migdalowe czyli poWeekendowe Lakocie odc.141
Pyszne, wilgotne i ciężkie ale malutkie ciasteczka.
Idealnie sprawdza się jako awaryjny łakoć świąteczny.
Znaleziony u Ani :)
Szybkie ciastka migdalowe
100 g mąki migdałowej (mielone migdały)
1 jajko
2 łyżki cukru trzcinowego
2 krople aromatu migdałowego
ok. 75 g migdałów w płatkach
Wszystkie składniki z wyjątkiem płatków migdałowych mieszamy w misce.
Do miseczki wsypujemy pokruszone płatki migdałowe.
Łyżeczką nabieramy porcję ciasta i obtaczamy płatkami. Dłońmi formujemy kuleczki.
Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w piecu nagrzanym do 170 st. C. ok 15-20 minut, do lekkiego zarumienienia.
Szybkie i proste ciastka czyli takie jak lubię :) Wyglądają przepysznie, z chęcią pokusiłabym się o kilka^^
OdpowiedzUsuńdziękuję i polecam!
UsuńBardzo mi miło, że spodobał Ci się mój przepis. Ciasteczka wyglądają świetnie. Smacznego����
OdpowiedzUsuńto ja jeszcze raz dziękuję!
Usuńmusze wypróbować
OdpowiedzUsuńpolecam!
Usuńi jakie szybkie do przygotowania:)
OdpowiedzUsuńo tak! ekspresowe :)
UsuńŚwietne ciacha. Muszą obłędnie pachnieć podczas pieczenia. :)
OdpowiedzUsuńpachną cudnie! a jak smakują!
Usuń