Słodko ze stewia czyli KUKBUK zaprasza na przetworowe warsztaty z Dr.Oetkerem
Warsztaty gonią warsztaty i w pracy, i w ramach relaksu oraz nauki.
Tym razem magazyn KUKBUK zaprosił mnie na odbywające się tydzień temu niesamowite warsztaty w Akademii Kulinarnej Whirlpoola. Organizatorem warsztatów był Dr.Oetker a Tomasz Deker pokazywał nam jak szybko przygotować bajecznie pyszne przetwory z cukrem żelującym ze stewią z w roli głównej.
I wiecie co? kombinacje smakowe były zaskakujące, dżemy proste w przygotowaniu, towarzystwo przednie a na dodatek wróciłam do domu z zapasem produktów ww marki, kalendarzem, roślinką stewii i innymi gadżetami. Zobaczcie sami co nam KUKBUK zgotował!
Od progu zachwycił mnie wystrój stołów i dbałość o szczegóły na każdym kroku.
Brawo KUKBUK!!!
![]() |
fot. dzięki uprzejmości KUKBUK |
![]() |
fot. dzięki uprzejmości KUKBUK |
![]() |
fot. dzięki uprzejmości KUKBUK |
![]() |
fot. dzięki uprzejmości KUKBUK |
Wraz z Anią z Ania Gotuje i Joanną z Różowej kuchni miałam przyjemność wykonać trzy smakowe kombinacje dżemów. Kiwi z cytryną, gruszka z fenkułem i limonka oraz truskawki z wanilia i biała czekoladą. Wszystkiemu przypatrywał się z kamerą Big Fat Dad czyli Mariusz.
I co Wy na to? brzmi dobrze? a jak smakuje!
Poniżej zapraszam na zdjęcia a do Big Fat Dad na film :)
Organizatorom, KUKBUKowi i firmie Dr. Oetker bardzo dziękuję za te przepyszne doznania.
Dżem kiwi z cytryną. Zaskakująco smaczny.
Zazwyczaj omijam te owoce szerokim łukiem a tymczasem... MNIAM!
Na samym początku zaintrygowała mnie kombinacja gruszki i fenkułu... miałam szczęście przygotować ten dżem. Jest wart zachodu! słodycz gruszki, kwaśność limonki i świeżość fenkułu! dla mnie bomba!
Podglądałam też innym blogerów przy pracy :)
Tarłam czekoladę do dżemu z truskawkami i wanilią. Rozkoszny smak!
A oto efekt końcowy!!!
Zadzierzgałam nowe znajomości :)
![]() |
fot. dzięki uprzejmości KUKBUK |
Pojadłam pyszności :)
![]() |
fot. dzięki uprzejmości KUKBUK |
Blaty uginały się od warzyw i owoców...
![]() |
fot. dzięki uprzejmości KUKBUK |
Był czas na słuchanie mistrza...
![]() |
fot. dzięki uprzejmości KUKBUK |
Świetnie!!! Miłe wspomnienia Marianna :-) :-)
OdpowiedzUsuńoj tak! pozdrawiam :)
UsuńAle pyszności:-) Mam nadzieję, że będziesz robiła te przetwory u siebie i wrzucisz przepisy:-)?
OdpowiedzUsuńMarzena! mam taki plan :) wrzucę jak tylko je wykonam :)
UsuńWidziałam foty z tych warsztatów ale przez myśl mi nie przeszło,że tam jesteś! Ciszę się,że mogłaś tam być:)
OdpowiedzUsuńja tez się cieszę!!! a gdzie widziałaś fotki? tak z ciekawości pytam!
Usuń