Słodko ze stewia czyli KUKBUK zaprasza na przetworowe warsztaty z Dr.Oetkerem

Warsztaty gonią warsztaty i w pracy, i w ramach relaksu oraz nauki.
Tym razem magazyn KUKBUK zaprosił mnie na odbywające się tydzień temu niesamowite warsztaty w Akademii Kulinarnej Whirlpoola. Organizatorem warsztatów był Dr.Oetker a Tomasz Deker pokazywał nam jak szybko przygotować bajecznie pyszne przetwory z cukrem żelującym ze stewią z w roli głównej.

I wiecie co? kombinacje smakowe były zaskakujące, dżemy proste w przygotowaniu, towarzystwo przednie a na dodatek wróciłam do domu z zapasem produktów ww marki, kalendarzem, roślinką stewii i innymi gadżetami. Zobaczcie sami co nam KUKBUK zgotował!
Od progu zachwycił mnie wystrój stołów i dbałość o szczegóły na każdym kroku. 
Brawo KUKBUK!!! 

fot. dzięki uprzejmości KUKBUK
fot. dzięki uprzejmości KUKBUK
fot. dzięki uprzejmości KUKBUK
fot. dzięki uprzejmości KUKBUK
Wraz z Anią z Ania Gotuje i Joanną z Różowej kuchni miałam przyjemność wykonać trzy smakowe kombinacje dżemów. Kiwi z cytryną, gruszka z fenkułem i limonka oraz truskawki z wanilia i biała czekoladą. Wszystkiemu przypatrywał się z kamerą Big Fat Dad czyli Mariusz.
I co Wy na to? brzmi dobrze? a jak smakuje! 
Poniżej zapraszam na zdjęcia a do Big Fat Dad na film :)

Organizatorom, KUKBUKowi i firmie Dr. Oetker bardzo dziękuję za te przepyszne doznania.

Dżem kiwi z cytryną. Zaskakująco smaczny. 
Zazwyczaj omijam te owoce szerokim łukiem a tymczasem... MNIAM!








Na samym początku zaintrygowała mnie kombinacja gruszki i fenkułu... miałam szczęście przygotować ten dżem. Jest wart zachodu! słodycz gruszki, kwaśność limonki i świeżość fenkułu! dla mnie bomba!





Podglądałam też innym blogerów przy pracy :)




 Tarłam czekoladę do dżemu z truskawkami i wanilią. Rozkoszny smak!




A oto efekt końcowy!!!



 Zadzierzgałam nowe znajomości :)
fot. dzięki uprzejmości KUKBUK
Pojadłam pyszności :)
fot. dzięki uprzejmości KUKBUK
Blaty uginały się od warzyw i owoców...
fot. dzięki uprzejmości KUKBUK
Był czas na słuchanie mistrza...
fot. dzięki uprzejmości KUKBUK
Na wygłupy...
fot. dzięki uprzejmości KUKBUK
Na poznawanie receptur...
fot. dzięki uprzejmości KUKBUK
I na zachwyty! mój faworyt z passiflory... piękny i pyszny!
fot. dzięki uprzejmości KUKBUK

Komentarze

  1. Świetnie!!! Miłe wspomnienia Marianna :-) :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pyszności:-) Mam nadzieję, że będziesz robiła te przetwory u siebie i wrzucisz przepisy:-)?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marzena! mam taki plan :) wrzucę jak tylko je wykonam :)

      Usuń
  3. Widziałam foty z tych warsztatów ale przez myśl mi nie przeszło,że tam jesteś! Ciszę się,że mogłaś tam być:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja tez się cieszę!!! a gdzie widziałaś fotki? tak z ciekawości pytam!

      Usuń

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(

Zimowy pilaw z pęczaku - na wizji

Popularne posty