Równo 1go marca miałam przyjemność przenieść się z szarej codzienności do wielkanocnego dworu w Woli Suchożeberskiej gdzie odbyły się kulinarne warsztaty świąteczne z marką Sokołów.
Czwartek spędziłam w miłym towarzystwie, w pięknych wnętrzach, gotując pyszne potrawy a badacz kultury epoki nowożytnej, dr Michał Choptiany z Uniwersytetu Warszawskiego, na początku spotkania opowiadał nam o tradycjach związanych a nadchodzącym wielkanocnym czasem, a potem pod czujnym okiem Dominika Moskalenko przygotowaliśmy 4 mięsne dania.
Szczególy spotkania znajdziecie w poniższym linku, ja zapraszam Was na fotorelację (zdjęcia udostępniła marka Sokołów, za co bardzo dziekuję).
http://www.smakidobregozycia.pl/akademia-smaku/styl-zycia-2/132-wielkanocne-inspiracje-w-akademii-smaku-sokolow
 |
moje pierwsze próby z Termomixem... |
 |
nakładanie sosu tatarskiego w koperty ze schabu |
 |
Chef dogląda i pilnuje... |
 |
Silna ekipa warsztatowa :) |
Powstały takie oto smakołyki:
 |
schab pieczony Naturrino, nadziewany sosem tatarskim z tuńczykiem |
 |
biała kiełbasa zapieczona w cieście francuskim, z duszoną cebulą i białym serem |
 |
necówka (polędwiczka wieprzowa owinięta farszem mięsnym) pieczoną w boczku surowo wędzonym |
 |
roladę z mięsa wołowego, duszoną w sosie pieczeniowym z warzywami i ziołami |
Wow! Wszystko wygląda wspaniale!
OdpowiedzUsuńdzięki :) było inspirująco!
Usuń