Wielkanoc - warsztaty w Akademii Smaku Sokolow

Równo 1go marca miałam przyjemność przenieść się z szarej codzienności do wielkanocnego dworu w Woli Suchożeberskiej gdzie odbyły się kulinarne warsztaty świąteczne z marką Sokołów.

Czwartek spędziłam w miłym towarzystwie, w pięknych wnętrzach, gotując pyszne potrawy a badacz kultury epoki nowożytnej, dr Michał Choptiany z Uniwersytetu Warszawskiego, na początku spotkania opowiadał nam o tradycjach związanych a nadchodzącym wielkanocnym czasem, a potem pod czujnym okiem Dominika Moskalenko przygotowaliśmy 4 mięsne dania.

Szczególy spotkania znajdziecie w poniższym linku, ja zapraszam Was na fotorelację (zdjęcia udostępniła marka Sokołów, za co bardzo dziekuję).

http://www.smakidobregozycia.pl/akademia-smaku/styl-zycia-2/132-wielkanocne-inspiracje-w-akademii-smaku-sokolow





moje pierwsze próby z Termomixem...

nakładanie sosu tatarskiego w koperty ze schabu


Chef dogląda i pilnuje...




Silna ekipa warsztatowa :)
Powstały takie oto smakołyki:

schab pieczony Naturrino, nadziewany sosem tatarskim z tuńczykiem

biała kiełbasa zapieczona w cieście francuskim, z duszoną cebulą i białym serem

necówka (polędwiczka wieprzowa owinięta farszem mięsnym) pieczoną w boczku surowo wędzonym

roladę z mięsa wołowego, duszoną w sosie pieczeniowym z warzywami i ziołami

Komentarze

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(

Zimowy pilaw z pęczaku - na wizji

Popularne posty