Sledzie z papryka i jablkiem w sosie majonezowym czyli Srodowe Rybki odc.61
Prosta i szybka wariacja na temat śledzi w słoiku.
Pyszne na co dzień ale i w Święta będą idealne.
Śledzie z papryka, cebula i jabłkiem w sosie majonezowym
tacka śledzi a'la matias
1 czerwona cebulka
pół czerwonej papryki
pół jabłka ze skórką, bez pestek
2 łyżki majonezu
2 łyżeczki musztardy
Śledzie odsączamy i kroimy w dzwonka.
Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paseczki, jabłko w niedużą kostkę.
Mieszamy majonez z musztardą.
W słoiku przekładamy: sos majonezowy, śledzie, po trochu cebuli, papryki i jabłka i tak do skończenia składników. Zakręcamy i chowamy do lodówki na kilka godzin.
Dawno nie miałam takiej ochoty na śledzia :)
OdpowiedzUsuńdziękuję za miłe słowa :)
Usuńa nie moczymy sledzi ?
OdpowiedzUsuńnie moczyłam ponieważ użyłam takich z tacki :)
Usuńaha ok dziekuję :)
UsuńO właśnie, z majonezem śledzi jeszcze bym sobie zjadła
OdpowiedzUsuń