Sledzie z papryka i jablkiem w sosie majonezowym czyli Srodowe Rybki odc.61

Prosta i szybka wariacja na temat śledzi w słoiku. 
Pyszne na co dzień ale i w Święta będą idealne.


Śledzie z papryka, cebula i jabłkiem w sosie majonezowym

tacka śledzi a'la matias
1 czerwona cebulka
pół czerwonej papryki
pół jabłka ze skórką, bez pestek
2 łyżki majonezu
2 łyżeczki musztardy

Śledzie odsączamy i kroimy w dzwonka.
Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paseczki, jabłko w niedużą kostkę.
Mieszamy majonez z musztardą.

W słoiku przekładamy: sos majonezowy, śledzie, po trochu cebuli, papryki i jabłka i tak do skończenia składników. Zakręcamy i chowamy do lodówki na kilka godzin.

Komentarze

  1. Dawno nie miałam takiej ochoty na śledzia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. nie moczyłam ponieważ użyłam takich z tacki :)

      Usuń
  3. O właśnie, z majonezem śledzi jeszcze bym sobie zjadła

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(