Kakaowy budyń jaglany z owocami sezonowymi czyli Niedzielne Śniadanie odc.85

Pyszne lekkie, słodkie śniadanko czyli inna odsłona budyniu jaglanego. Tym razem wersja kakaowa z cała górą owoców. Przepis idealny dla alergików pod warunkiem zastosowania dozwolonego mleka i owoców, kakao można zastąpić karobem.


Kakaowy budyn jaglany z owocami sezonowymi 

budyń:
400 ml dozwolonego mleka
4 czubate łyżki płatków jaglanych
łyżka kakao lub karobu
słodzidło do smaku

owoce - u mnie czereśnie, porzeczki i maliny
opcjonalnie gorzka czekolada do posypania


Mleko zagotowujemy, dodajemy kakao i płatki. Gotujemy do momentu aż się rozgotują i całość zgęstnieje. Dosładzamy.
Blendujemy na gładki krem i nakładamy do miseczek. Dekorujemy sezonowymi owocami i czekoladą. dodajemy na zimno lub ciepło.


Komentarze

  1. O wow! Nie mam płatków, ale zrobie z kaszy 😃

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. fajnie :) jak z kaszy to proponuje ugotować normalnie kasze a potem jeszcze ja rozgotować w mleku :) buziaki!

      Usuń

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(

Zimowy pilaw z pęczaku - na wizji