Burgery z Lososia czyli Srodowe Rybki odc.52
Pyszne i łatwe w przygotowaniu. Kolejny koncept na łososia.
Z książki "1500 sprawdzonych przepisów. Kuchnia domowa. Gotowanie krok po kroku".
Burgery z Lososia
na 4 małe kotleciki:
300 g łososia bez skóry i ości
szczypta płatków chili
pół łyżeczki soli
1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
pół jajka
pół łyżki masła
sos:
pół startego jabłka
pół pęczka szczypiorku, posiekanego
100 ml jogurtu naturalnego
szczypta skórki startej z limonki i sok z 1/4 owocu
szczypta soli
Łososia siekamy lub miksujemy niezbyt drobno.
Mieszamy na gładka masę z solą, mąką, jajkiem i papryczką. Formujemy kotleciki.
Jabłko mieszamy z resztą składników sosu.
Kotleciki smażymy na maśle po 2 minuty z każdej strony, podajemy na sałacie z sosem i opieczonym chlebem.
Faktycznie fajny i prosty przepis:)
OdpowiedzUsuń