Burgery z Lososia czyli Srodowe Rybki odc.52

Pyszne i łatwe w przygotowaniu. Kolejny koncept na łososia. 
Z książki "1500 sprawdzonych przepisów. Kuchnia domowa. Gotowanie krok po kroku".  


Burgery z Lososia

na 4 małe kotleciki:
300 g łososia bez skóry i ości
szczypta płatków chili
pół łyżeczki soli
1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
pół jajka
pół łyżki masła

sos:
pół startego jabłka
pół pęczka szczypiorku, posiekanego
100 ml jogurtu naturalnego
szczypta skórki startej z limonki i sok z 1/4 owocu
szczypta soli

Łososia siekamy lub miksujemy niezbyt drobno.
Mieszamy na gładka masę z solą, mąką, jajkiem i papryczką. Formujemy kotleciki.
Jabłko mieszamy z resztą składników sosu.
Kotleciki smażymy na maśle po 2 minuty z każdej strony, podajemy na sałacie z sosem i opieczonym chlebem.

Komentarze

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(

Zimowy pilaw z pęczaku - na wizji

Popularne posty