Surowka z marchewki, pora i kapusty

Od wczoraj pochłonęłam 4 odcinki "Krwi z krwi". Nie wiedziałam, że taki serial w ogóle był w telewizji. Przypadkiem znalazłam info o drugiej serii w wiosennej ramówce... wciąga bardzo.

Jem surówki, staram się przynajmniej. Warzywa liściowe nie lubią mnie i za szybko dokonują żywota w mojej lodówce. Chyba dlatego też moją ulubiona surówka jest ta z marchewki i pora.
Pikantna i pełna smaku.


Surówka z marchewki, pora i kapusty

1 marchewka, obrana starta na grubych oczkach
1 por, biała część, posiekana
1/4 główki kapusty pekińskiej, posiekana
1/2 kwaśnego jabłka, obranego, startego na grubych oczkach
sól, pieprz i cukier po szczypcie
czubata łyżka majonezu

Warzywa wkładamy do miski, posypujemy przyprawami i cukrem. Mieszamy i odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie gdy puszczą sok i zmięknął dodajemy majonez. Mieszamy i schładzamy ok 30 minut przed podaniem.


Komentarze

  1. Fajna surówka, zapisuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam wszelkie surówki :) A te bardzo, w ciut innej wersji robie :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(

Zimowy pilaw z pęczaku - na wizji

Popularne posty