Trój czekoladowe brownie z jeżynami czyli poWeekendowe Łakocie odc.

Genialnie proste i obłędnie czekoladowe! 
Słodycz czekolady pieknie równoważą kwaśne jeżyny :)


Trój czekoladowe brownie z jeżynami

150 g masła
150 g cukru
75 g kakao
kilka kropli ekstraktu waniliowego
3 jajka
75 g mąki pszennej
po tabliczce białej i mlecznej czekolady, posiekane
garść jeżyn

Piekarnik nagrzewamy do 170 st.C.
W rondelku podgrzewamy masło z cukrem i kakao. Masło i cukier powinny się rozpuścić. Lekko studzimy.
Masę przelewamy do miski, dodajemy ekstrakt i jajka i mieszamy.
Przesiewamy mąkę, mieszamy, dorzucamy czekoladę i łączymy ją z ciastem.
Masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Jeżyny wtykamy w ciasto.
Pieczemy ok 35 minut tak by środek ciasta zaczął się podnosić.
Zostawimy do całkowitego ostygnięcia przed pokrojeniem na kromki.



Komentarze

  1. Pysznie wygląda i na pewno tak smakuje, aż ślinka cieknie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeśli smakuje tak jak wygląda to niezłe ciasto wysmarowałaś Rodzince:) .... Cudeńko:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki kochana! wszyscy jedli więc chyba im smakowało :)

      Usuń
  3. Ale ciacho wysmyczyłaś ! Pyszne :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(

Zimowy pilaw z pęczaku - na wizji