Trój czekoladowe brownie z jeżynami czyli poWeekendowe Łakocie odc.
Genialnie proste i obłędnie czekoladowe!
Słodycz czekolady pieknie równoważą kwaśne jeżyny :)
150 g masła
150 g cukru
75 g kakao
kilka kropli ekstraktu waniliowego
3 jajka
75 g mąki pszennej
po tabliczce białej i mlecznej czekolady, posiekane
garść jeżyn
Piekarnik nagrzewamy do 170 st.C.
W rondelku podgrzewamy masło z cukrem i kakao. Masło i cukier powinny się rozpuścić. Lekko studzimy.
Masę przelewamy do miski, dodajemy ekstrakt i jajka i mieszamy.
Przesiewamy mąkę, mieszamy, dorzucamy czekoladę i łączymy ją z ciastem.
Masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Jeżyny wtykamy w ciasto.
Pieczemy ok 35 minut tak by środek ciasta zaczął się podnosić.
Zostawimy do całkowitego ostygnięcia przed pokrojeniem na kromki.
Pysznie wygląda i na pewno tak smakuje, aż ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńdziękuję za tak miłe słowa!
UsuńJeśli smakuje tak jak wygląda to niezłe ciasto wysmarowałaś Rodzince:) .... Cudeńko:)
OdpowiedzUsuńDzięki kochana! wszyscy jedli więc chyba im smakowało :)
UsuńAle ciacho wysmyczyłaś ! Pyszne :)
OdpowiedzUsuń