Losos teriyaki z pistacjami czyli Srodowe Rybki odc.53

Jakiś czas temu wygrałam w Kuchni Bazylii zestaw przypraw z The Spice Shop
Wśród nich była mieszanka Terijaki BIO do łososia i bardzo chciałam ją wykorzystać :) 
Dzisiaj nadarzyła się okazja. Łosoś poszedł w ruch razem z przyprawą i patelnią. Obiad miałyśmy przepyszny!!!


Losos teriyaki z pistacjami

400 g łososia bez skóry i ości

marynata:
po łyżce oliwy, miodu, soku z cytryny lub limonki
sól, pieprz, po szczypcie
łyżeczka przyprawy do łososia terijaki

garść pistacji do posypania

Łososia kroimy na kawałki. Każdy kawałek, z obu stron, smarujemy marynatą powstałą z wymieszania powyższych składników. Odkładamy do lodówki na godzinę.
Rozgrzewamy patelnię i na średnim ogniu, na niewielkiej ilości tłuszczu, smażymy z obu stron po 4 minuty. Uważamy by marynata nie przypaliła się!!!
Podajemy z ryżem, posypujemy siekanymi pistacjami.


Komentarze

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(

Zimowy pilaw z pęczaku - na wizji

Popularne posty