Grillowany arbuz w miodzie

Lubie grillować nie tylko mięsiwa. W ubiegłym miesiącu, w czasie ostatniego w tym roku urlopu, na grilla trafił również arbuz. Smakowita sprawa mówię Wam!


Grillowany arbuz w miodzie 

8 trójkącików arbuza
łyżka miodu
łyżka soku z cytryny
serek śmietankowy do podania

Sok z cytryny podgrzewamy z miodem i tymże sosikiem polewamy arbuza z obu stron.
Arbuza grillujemy z każdej strony po 3-5 minut. Podajemy z łyżeczką kwaskowego, smietankowego serka np. Almetta czy Ostrowia.

Komentarze

  1. Tak sobie pomyślałam widząc fotkę i tytuł że przydałaby się miodowa marynata:) i okazało się że była. Żałuję,że tego nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń
  2. O Wiewióro! Grillowany arbussssssssssss! łoł

    OdpowiedzUsuń
  3. W życiu nie jadłam takiego arbuza! Bardzo ciekawy pomysł, muszę spróbować!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(

Zimowy pilaw z pęczaku - na wizji

Popularne posty