Grillowany arbuz w miodzie
Lubie grillować nie tylko mięsiwa. W ubiegłym miesiącu, w czasie ostatniego w tym roku urlopu, na grilla trafił również arbuz. Smakowita sprawa mówię Wam!
Grillowany arbuz w miodzie
8 trójkącików arbuza
łyżka miodu
łyżka soku z cytryny
serek śmietankowy do podania
Sok z cytryny podgrzewamy z miodem i tymże sosikiem polewamy arbuza z obu stron.
Arbuza grillujemy z każdej strony po 3-5 minut. Podajemy z łyżeczką kwaskowego, smietankowego serka np. Almetta czy Ostrowia.
Tak sobie pomyślałam widząc fotkę i tytuł że przydałaby się miodowa marynata:) i okazało się że była. Żałuję,że tego nie jadłam.
OdpowiedzUsuńO Wiewióro! Grillowany arbussssssssssss! łoł
OdpowiedzUsuńna pewno świetnie smakuje:)
OdpowiedzUsuńW życiu nie jadłam takiego arbuza! Bardzo ciekawy pomysł, muszę spróbować!
OdpowiedzUsuń