Orzechowo jesienny serek z miodem czyli Niedzielne Sniadanie odc.44
W ramach jednego z konkursów powstała ta serkowa wariacja :)
Zjadałam wszystko sama !
Orzechowo jesienny serek z miodem
75 g śmietankowego lub jogurtowego serka
po łyżce migdałów, orzechów laskowych i włoskich
pół łyżeczki skórki pomarańczowej w cukrze tzw. cykaty
1-2 łyżeczki miodu, do smaku
najlepiej domowy chleb żytni
Orzechy rozdrabniamy w moździerzu lub blenderze. Łączymy z serkiem, skórką pomarańczową oraz miodem. Mieszamy niezbyt dokładnie.
Podajemy na pajdach domowego żytniego chleba, najlepiej jeszcze ciepłego z chrupiącą skórką.
Ciekawe połączenie. A jak smakuje ta cykata?
OdpowiedzUsuńJak Wiewióra to i serek z orzechami, wiadomo!:)
OdpowiedzUsuń