Orzechowo jesienny serek z miodem czyli Niedzielne Sniadanie odc.44

W ramach jednego z konkursów powstała ta serkowa wariacja :) 
Zjadałam wszystko sama !


Orzechowo jesienny serek z miodem

75 g śmietankowego lub jogurtowego serka
po łyżce migdałów, orzechów laskowych i włoskich
pół łyżeczki skórki pomarańczowej w cukrze tzw. cykaty
1-2 łyżeczki miodu, do smaku

najlepiej domowy chleb żytni

Orzechy rozdrabniamy w moździerzu lub blenderze. Łączymy z serkiem, skórką pomarańczową oraz miodem. Mieszamy niezbyt dokładnie.
Podajemy na pajdach domowego żytniego chleba, najlepiej jeszcze ciepłego z chrupiącą skórką.



Komentarze

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(

Zimowy pilaw z pęczaku - na wizji

Popularne posty