Szaszlyki z dorsza i boczku czyli Srodowe Rybki odc.36

To bardzo prosta przekąska w sam raz na obiad, kolacje lub spotkanie ze znajomymi. 
Przyznam szczerze, że gdzieś kiedyś widziałam podobne szaszłyki ale ni ch...ry nie wiem gdzie i kiedy :/ 
Dzisiaj gdy jakoś czas przelatywał mi przez palce były idealne. 
Zrobione, sfotografowane  i zjedzone.


filet z dorsza bez skóry i ości
wędzony boczek
łyżka masła
patyczki do szaszłyków

Rybę myjemy i kroimy w spora kostkę. Boczek kroimy w grube plastry i na kawałki. Masło rozpuszczamy.
Na patyczki nabijamy plasterki boczku i kawałki ryby na przemian. Układamy na rozgrzanej patelni grillowej, skrapiamy masłem. Rumienimy z każdej strony. Podajemy np. na sałacie.


Komentarze

  1. W życiu bym nie pomyślała o szaszłyku z rybką. Porywam przepis. Żałuję tylko ,że nie odkryłam go jak miałam 5 minut od domu targ ze świeżymi rybkami :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(

Zimowy pilaw z pęczaku - na wizji

Popularne posty