Szaszlyki z dorsza i boczku czyli Srodowe Rybki odc.36
To bardzo prosta przekąska w sam raz na obiad, kolacje lub spotkanie ze znajomymi.
Przyznam szczerze, że gdzieś kiedyś widziałam podobne szaszłyki ale ni ch...ry nie wiem gdzie i kiedy :/
Dzisiaj gdy jakoś czas przelatywał mi przez palce były idealne.
Zrobione, sfotografowane i zjedzone.
filet z dorsza bez skóry i ości
wędzony boczek
łyżka masła
patyczki do szaszłyków
Rybę myjemy i kroimy w spora kostkę. Boczek kroimy w grube plastry i na kawałki. Masło rozpuszczamy.
Na patyczki nabijamy plasterki boczku i kawałki ryby na przemian. Układamy na rozgrzanej patelni grillowej, skrapiamy masłem. Rumienimy z każdej strony. Podajemy np. na sałacie.
W życiu bym nie pomyślała o szaszłyku z rybką. Porywam przepis. Żałuję tylko ,że nie odkryłam go jak miałam 5 minut od domu targ ze świeżymi rybkami :)
OdpowiedzUsuń