Dyniowe placki z maki ryzowej, z owocami
Optymistycznie pomarańczowe, przyjemnie cynamonowe, lekkie i pyszne.
Robiłam je już kolejny raz.
Wreszcie przy dobrym dziennym świetle. Znalezione u Marty.
Wrzucam je również do zakładki śniadaniówkowej.
Gościły w pudełku śniadaniowym Córci jako szkolna przekąska.
Dyniowe placki z maki ryżowej, z owocami
2 szkl. pure z dyni
3 łyżki oleju kokosowego
1/2 szklanki mleka ryżowego
2 łyżeczki miodu
2 jajka
2 szkl. mąki ryżowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
duża szczypta soli
1/2 łyżeczki cynamonu
Dodatki do podania:
1 banan
1 jabłko
2 łyżki miodu
Wszystkie składniki ciasta mieszamy w misce, jeśli ciasto jest bardzo gęste dolewamy ciut więcej mleka.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Nakładamy porcje ciasta łyżką, lekko je spłaszczamy. Smażymy z obu stron by ładnie się zrumieniły.
Na drugą patelnię lub do rondelka wrzucamy pokrojonego banana i jabłko z dwoma łyżkami miodu. Podsmażamy kilka minut.
Owocami w miodzie dekorujemy ciepłe placki.
częstuje się:)
OdpowiedzUsuńsmacznego!
UsuńŚwietne zdjęcia! A tło rewelacyjne, te sztućce, taca, decha... super klimat!
OdpowiedzUsuńMoje foty to teraz będzie załamka, nikoś powiedział do widzenia;(
dziękuję kochana! decha jak zwykle a reszta z domu rodzinnego przywieziona po porządkach znaleziona :)
UsuńSzykujesz córci wspaniałe śniadania!
OdpowiedzUsuńrobię co mogę!
Usuńależ apetycznie wyglądają!
OdpowiedzUsuńdziękuję za odwiedziny i miłe słowa :)
Usuń