Spaghetti z orzechami

To kolejny przepis inspirowany "Proste i presto. Przyjmujemy gości". Jak zaczęłam jeść nie mogłam przestać. Chyba byłam na orzechowym głodzie :) pierwszy raz jadłam orzechy od urodzenia Syncia, jak na razie nie zauważyłam żadnych zmian... czyli znowu testowałam.


200 g makaronu spaghetti
szklanka przecieru pomidorowego
ząbek czosnku, zmiażdżony
pół szklanki utłuczonych orzechów włoskich
duża garść natki pietruszki
sól, pieprz
oliwa

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Na oliwie z oliwek złocimy czosnek. Zdejmujemy go z patelni, wlewamy przecier, doprawiamy i gotujemy na małym ogniu ok 10 minut. Dodajemy orzechy i natkę. Mieszamy. Wkładamy makaron, dolewamy odrobinę wody z jego gotowania jeśli sos jest zbyt gesty. Mieszamy, nakładamy, posypujemy parmezanem (ja niestety nie mogłam). Polecam!

Komentarze

  1. Połączenie jest rewelacyjne!! Może jutro zrobię! Sklepy pozamykane, a w szafce i przecier, i makaron, i orzechy:)

    OdpowiedzUsuń
  2. I znowu udowadniasz, że najprostsze dania są najlepsze :) Zapowiada się smakowicie ten makaron :)

    OdpowiedzUsuń
  3. niby proste,a jednak z klasą i tym czymś :0)
    nadal podziwiam Twój tort,serduszko mistrzowskie.

    OdpowiedzUsuń
  4. wszystkie składniki lubię-musi być pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Idealny makaron dla mnie, kocham dania z orzechami! :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(

Zimowy pilaw z pęczaku - na wizji

Popularne posty