Spaghetti z orzechami
To kolejny przepis inspirowany "Proste i presto. Przyjmujemy gości". Jak zaczęłam jeść nie mogłam przestać. Chyba byłam na orzechowym głodzie :) pierwszy raz jadłam orzechy od urodzenia Syncia, jak na razie nie zauważyłam żadnych zmian... czyli znowu testowałam.
200 g makaronu spaghetti
szklanka przecieru pomidorowego
ząbek czosnku, zmiażdżony
pół szklanki utłuczonych orzechów włoskich
duża garść natki pietruszki
sól, pieprz
oliwa
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Na oliwie z oliwek złocimy czosnek. Zdejmujemy go z patelni, wlewamy przecier, doprawiamy i gotujemy na małym ogniu ok 10 minut. Dodajemy orzechy i natkę. Mieszamy. Wkładamy makaron, dolewamy odrobinę wody z jego gotowania jeśli sos jest zbyt gesty. Mieszamy, nakładamy, posypujemy parmezanem (ja niestety nie mogłam). Polecam!
mmm, super połączenie:)
OdpowiedzUsuńPołączenie jest rewelacyjne!! Może jutro zrobię! Sklepy pozamykane, a w szafce i przecier, i makaron, i orzechy:)
OdpowiedzUsuńnapisz koniecznie czy zrobiłaś i jak wrażenia!
UsuńI znowu udowadniasz, że najprostsze dania są najlepsze :) Zapowiada się smakowicie ten makaron :)
OdpowiedzUsuń:) oj pyszny jest to fakt!
Usuńniby proste,a jednak z klasą i tym czymś :0)
OdpowiedzUsuńnadal podziwiam Twój tort,serduszko mistrzowskie.
dzięki wielkie :)
Usuńwszystkie składniki lubię-musi być pyszne:)
OdpowiedzUsuńIdealny makaron dla mnie, kocham dania z orzechami! :)
OdpowiedzUsuńto zrób koniecznie!
UsuńChyba i ja się skuszę! :)
OdpowiedzUsuńpolecam!!!
Usuń