Koktajl jaglany z truskawkami i jablkiem

To była wczorajsza improwizacja! pierwsze śniadanie razowy chleb, żółty ser i wielgachny pomidor z oliwą, a na drugie koktajl. 
Przyznam, że znowu powstał z potrzeby zrecyklingowania kaszy jaka została mi z kotletów buraczanych. Nie lubię marnować... napój jest bardzo treściwy, w smaku odrobinę poziomkowy. Niestety tym co kasza nie przepadają raczej zasmakuje :(



Koktajl jaglany z truskawkami i jabłkiem

200 ml ugotowanej kaszy jaglanej
200 ml mleka roślinnego lub innego dozwolonego (ja polecam migdałowe lub po prostu bez laktozowe)
10 dużych truskawek
ćwiartka jabłka, obrana
łyżeczka miodu
po 1/4 łyżeczki cynamonu i mielonego imbiru

Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy.
Zjadamy/wypijamy od razu bo potem koktajl szybko kwaśnieje i nabiera goryczy :(


Komentarze

  1. Bardzo podoba mi się zdjęcie:))) u mnie tez codziennie koktajle truskawkowe - ale z jaglanka nie próbowałam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dzięki :) my najpierw napychamy brzuchy a to co zostanie ląduje w blenderze :)

      Usuń
  2. brrr! Lubię kaszę jaglaną ale raczej nie na słodko.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hehe a ja pod każdą postacią ale nie zawsze mam na nia chęć :)

      Usuń
  3. Chętnie spróbuje wersji z jaglanką ;) Prezentuje się doskonale!

    OdpowiedzUsuń
  4. Taki koktajl jaglany robi za pełne danie. Świetny przepis na wykorzystanie truskawek!

    OdpowiedzUsuń
  5. O woow, nie wiedziałam, że z kaszy koktaile się robi!

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja kaszę jaglaną uwielbiam, więc takie cudo skonsumowałabym z rozkoszą :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam kaszę jaglaną w słodkim wydaniu:) Cudo koktajl:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(

Popularne posty