Witariańskie słodkie kulki

To słodycz wyjątkowy! bardzo pyszny i zdrowy. Przepis poznałam będąc na warsztatach w kolorze pomarańczowym. Tam robiliśmy z tej masy spody do tarteletek z persymoną. Ja wczoraj ukulałam z niej trufelki. Córci bardzo smakowały i mi również.

Witariańskie słodkie kulki

po 1,5 kubka daktyli i orzechów włoskich
2 łyżki karobu lub kakao

Wszystkie składniki blendujemy na pył. Z powstałej masy turlamy kulki lub lepimy spody. 
Chłodzimy w lodówce i zjadamy!


Komentarze

  1. I tylko tyle? Wow, jestem zachwycona :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. i tylko tyle albo aż bo bardzo to smaczna masa :)

      Usuń
  2. Dla mnie świetne ! Masa prosta, pyszna, można coś świątecznego wyczarować :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. O nie! Wpadłam tu pierwszy raz, rozejrzałam się i już zmykam! Do KUCHNII!!!
    Ale się cudów naoglądałam! Aż mnie skręca! :))

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(

Zimowy pilaw z pęczaku - na wizji

Popularne posty