Witariańskie słodkie kulki
To słodycz wyjątkowy! bardzo pyszny i zdrowy. Przepis poznałam będąc na warsztatach w kolorze pomarańczowym. Tam robiliśmy z tej masy spody do tarteletek z persymoną. Ja wczoraj ukulałam z niej trufelki. Córci bardzo smakowały i mi również.
Witariańskie słodkie kulki
po 1,5 kubka daktyli i orzechów włoskich
2 łyżki karobu lub kakao
Wszystkie składniki blendujemy na pył. Z powstałej masy turlamy kulki lub lepimy spody.
Chłodzimy w lodówce i zjadamy!
I tylko tyle? Wow, jestem zachwycona :D
OdpowiedzUsuńi tylko tyle albo aż bo bardzo to smaczna masa :)
UsuńDla mnie świetne ! Masa prosta, pyszna, można coś świątecznego wyczarować :-)
OdpowiedzUsuńO nie! Wpadłam tu pierwszy raz, rozejrzałam się i już zmykam! Do KUCHNII!!!
OdpowiedzUsuńAle się cudów naoglądałam! Aż mnie skręca! :))