Z Wędzonym Pstrągiem Sałatka Ziemniaczana czyli Środowe Rybki odc.9

To jedno ze wspomnień świątecznych. Sałatka podpatrzona w drugim KUKBUKu. Bardzo smaczna choć jedzona z pełnią obaw o to czy Synciowi nic nie będzie. O dziwo świąteczna dieta mu nie zaszkodziła a ja sałatkę całą zjadłam sama. Pyszna była choć już wiem, że miłośniczka kaparów raczej nie jestem i zamiast tymianku dodałabym koperek.


2 średnie ziemniaki, ugotowane
100 g wędzonego pstrąga
3 łyżki jogurtu
1/2 łyżeczki świeżego tymianku
sól, pieprz
1 szalotka, pokrojona w cienkie piórka
1 łyżka kaparów
garść natki pietruszki

Ziemniaki studzimy i kroimy w kostkę. Delikatnie łączymy z mięsem ryby, kaparami i szalotką. Polewamy jogurtem wymieszanym z tymiankiem i sola oraz pieprzem. Delikatnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy natką.


Komentarze

  1. Ja bym to zjadła na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealna sałatka dla mnie ! Uwielbiam kapary w połączeniu z pstrągiem :)
    A dzięki różnym gustom i kubkom smakowym możemy modyfikować na sto różnych sposobów i ciągle powstaje coś nowego ! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda przepysznie! Poproszę porcyjkę... albo dwie ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kapary lubię i wędzone ryby również, mogłabym zjeść sałatkę taką na dzisiejszą kolację :)

    OdpowiedzUsuń
  5. I ja nie jestem miłośniczkom kaparów i wiem to po tych świętach. Znajomi włosi przygotowali dla nas lokalne smakołyki i wszystkie zawierały kapary. Jedyne co ciągle czułam to ich smak. A szkoda :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(

Zimowy pilaw z pęczaku - na wizji